Linde en Kjeld wonen met hun baby in een tiny house van 18 vierkante meter

Na het wonen in een kleihutje in Zuid-Afrika merkten Linde en Kjeld dat het leven op een kleine oppervlakte ze enorm meeviel en dat ze het zelfs leuk vonden. Bij terugkomst in Nederland wilden ze dat gevoel voortzetten. Sinds april 2017 wonen ze in hun zelfgebouwde en ontworpen tiny house op een landgoed in de gemeente Dronten. Ze waren een van de eerste bewoners van een tiny house in Nederland. Er deden zich de nodige hobbels voor, maar ze vonden hun plek in de gemeente Dronten, die actief met ze meedacht over oplossingen en ze een tijdelijke woonvergunning gaf.

Zelfvoorzienend “Ons tiny house staat op een trailer waaraan een veranda gebouwd is”, vertelt Linde. “De woonoppervlakte binnen is zo’n 18 vierkante meter. We slapen op een vide. Het huisje is zo goed als zelfvoorzienend met een paar zonnepanelen en een kleine windmolen om energie op te wekken. Verder bezitten we weinig elektrische apparaten.” Kjeld, die de huishoudelijke taken en het verzorgen van hun zoontje op zich neemt, noemt het schoonmaken een voor- én een nadeel. “Omdat het klein is, hoef je niet veel schoon te maken. Maar bij zo intensief wonen op een kleine oppervlakte moet het wel vaker gebeuren.”

Bewust leven Het stel voelt zich gelukkig met en in hun tiny house en is tevreden met hun bewuste leven. Kjeld: “We leven veel buiten. We helpen op het landgoed waar nodig en we hebben een voedselbos en moestuin voorhanden. Dat is in de zomer echt heerlijk, maar in de winter soms even doorbijten.” De woonvergunning loopt in juni af, maar voor zover Linde en Kjeld nu kunnen overzien, wordt het geen probleem om deze verlengd te krijgen. “Mocht het toch anders uitpakken, dan hopen we ergens een huisje te kunnen huren”, aldus Linde.

Linde en Kjeld laten graag aan anderen zien wat hen inspireert en delen hun kennis over het wonen in een tiny house op Instagram: @TinyHouseLinKje


Delen mag, graag zelfs!